Ρομποτική για παιδιά 6-9 - bitLab Robotics
ρομποτική, πληροφορική, καλαμάτα, ρομποτική για παιδιά, ev3, mindstorms, παιδιά, lego, wedo, wedo 2.0, προγραμματισμός, φυσική, μαθηματικά, πειράματα, projects, wro, fll, ολυμπιάδα, ολυμπιάδα ρομποτικής, παγκόσμια, world robot olympiad, first lego league
13859
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13859,,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Ρομποτική για παιδιά 6-9

Εμπνευσμένοι Μαθητές

Ενίσχυση της φαντασίας και της δημιουργικότητας

Με τα μαθήματα της ρομποτικής τα παιδιά κάνουν την εισαγωγή τους στον προγραμματισμό και μαθαίνουν βασικές εντολές να εφαρμόζονται σε πραγματικές κατασκευές.

 

Με το Wedo το οποίο αναφέρεται σε ηλικίες 6 – 9 ετών τα παιδιά συναρμολογούν και κατασκευάζουν με τα χέρια τους απλές μηχανές αποτελούμενες από τροχαλίες, άξονες, ρόδες, γρανάζια.

 

Καταλαβαίνουν πως θα χρησιμοποιήσουν τα μοτέρ και τους αισθητήρες και με τα κατάλληλα εργαλεία ξεκινούν τον προγραμματισμό των κατασκευών δημιουργώντας τα πρώτα ρομπότ που κινούνται.

Aναπτύσσουν για πρώτη φορά αυτοματισμούς

 Με τη διασκέδαση τα παιδιά μαθαίνουν να προσπαθούν για το καλύτερο.

Διαπιστώνουν ότι όσο περισσότερο προσπαθούν, τόσο καλύτερα αποτελέσματα φέρνουν στην πράξη.

 

Wedo monorail

Οι μαθητές

  • Μαθαίνουν να διερευνούν προβλήματα και να βρίσκουν πιθανές λύσεις
  • Δημιουργούν δεξιότητες συνεργασίας και επικοινωνίας καθώς μοιράζονται τις διαδικασίες μάθησης με τους συνομηλίκους τους
  • Μαθαίνουν να βλέπουν την αποτυχία ως μορφή συλλογής πληροφοριών
  • Αναπτύσσουν κατανόηση της χρησιμότητας των κομματιών για να δημιουργήσουν ένα σύνολο για παράδειγμα ένα μοντέλο

Βλέπουμε τον κόσμο με τα μάτια μας, τον αλλάζουμε με τα χέρια μας.

Η εκπαιδευτική ρομποτική από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου παρέχει συναρπαστικές και πρακτικές εμπειρίες, όπου οι μαθητές χρειάζονται  να εξερευνήσουν τις βασικές έννοιες STEM και να τις συνδέσουν με το φαινόμενο της πραγματικής ζωής.

 

Τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν βασικές ικανότητες για τη ζωή τους, όπως  τη δημιουργικότητα και την επίλυση προβλημάτων. Η γνώση αυτή ικανοποιεί την έμφυτη παιδική περιέργεια και χτίζει το ενδιαφέρον του παιδιού στο να κάνει συνεχίσει να προσπαθεί, καλλιεργώντας έτσι το πνεύμα της καινοτομίας.

 

Τα τουβλάκια LEGO και τα εργαλεία προγραμματισμού δημιουργούν στους μαθητές φυσική περιέργεια, βοηθώντας τους να αναπτύξουν ουσιαστική επικοινωνία, δημιουργικότητα, συνεργασία και κριτική σκέψη με ένα διασκεδαστικό και συναρπαστικό τρόπο. Οι λύσεις αναπτύσσονται με τους μαθητές καθώς επιλύουν το πρόβλημα και ανακαλύπτουν πώς η επιστήμη, η τεχνολογία, η μηχανική και τα μαθηματικά επηρεάζουν την καθημερινότητά τους.

Ανάπτυξη Υπολογιστικής Σκέψης

 

Η υπολογιστική σκέψη επικεντρώνεται στη λογική και κριτική σκέψη. Είναι μια δεξιότητα επίλυσης προβλημάτων. Κοιτάζοντας σε ένα πρόβλημα το λύνουμε συστηματικά με αποτέλεσμα να φτάνουμε σε λύσεις όπου μπορούμε να καταλάβουμε.

 

Σε κάθε Project συνδυάζουμε τη χρήση των προγραμματιστικών τούβλων με μια εικονική γλώσσα προγραμματισμού. Αυτό επιτρέπει στους μαθητές μας να βρουν λύσεις στα προβλήματα ενώ παράλληλα γίνεται και η εισαγωγή στις αρχές του προγραμματισμού.

Εκπαιδευτική ρομποτική