Διαγωνισμοί

Εκπαιδευτική Ρομποτική

WRO Regular Elementary – Δημοτικό

Η κατηγορία Elementary Δημοτικό είναι βασισμένη σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα και συγκεκριμένη πίστα διαγωνισμού.

 

Οι ομάδες πρέπει να σχεδιάζουν, να κατασκευάζουν και να προγραμματίζουν ένα ρομπότ για την υλοποίηση των απαιτήσεων του προβλήματος που τίθεται κάθε φορά. Για παράδειγμα, μπορεί να ζητηθεί ότι το ρομπότ θα συλλέγει κύβους με συγκεκριμένο χρώμα ή άλλα αντικείμενα με χρώματα ή μορφές.

WRO Regular Junior – Γυμνάσιο

Στην κατηγορία του Γυμνασίου οι μαθητές καλούνται να φτιάξουν ένα ρομπότ όπου θα πρέπει να συλλέγει δεδομένα σχετικά με το θέμα του διαγωνισμού.

 

Κατά την προετοιμασία τους για το διαγωνισμό, οι μαθητές σχηματίζοντας ομάδες, μαθαίνουν να επικοινωνούν και να συνεργάζονται με σκοπό τη δημιουργική επίλυση ποικίλων προβλημάτων, την ανακαλυπτική-διερευνητική μάθηση, τη δημιουργική εμπλοκή των εκπαιδευόμενων στην ανακάλυψη της λύσης, κάνοντας χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.

Εκπαιδευτική ρομποτική bitLab robotics
Εκπαιδευτική Ρομποτική

WRO Regular Senior – Λύκειο

Σύντομα….

WRO Football

Το WRO Ποδόσφαιρο, έχει ως σκοπό να προσομοιώσει το ποδόσφαιρο που παίζουμε εμείς οι άνθρωποι. Σε αυτό το παιχνίδι, 2 αντίπαλες ομάδες που αποτελούνται από 2 ρομπότ η κάθε μία, κυνηγούν μια μπάλα που εκπέμπει υπέρυθρη ακτινοβολία, πάνω σε ένα ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι (γήπεδο ποδοσφαίρου).

 

Στόχος της κάθε ομάδας είναι να κερδίσει το παιχνίδι, πετυχαίνοντας περισσότερα γκολ από τους αντιπάλους της.

 

World Robot Olympiad 2017 Football – Εκπροσώπηση Ελλάδας στην Ολυμπιάδα στην Κόστα Ρίκα (Νοέμβριος 2017)

 

World Robot Olympiad 2018 Football – Εκπροσώπηση Ελλάδας στην Ολυμπιάδα στην Ταϊλάνδη (Νοέμβριος 2018)

Εκπαιδευτική ρομποτική
bitLab Robotics

First Lego Legue Jr.

Το FIRST LEGO League Jr. έχει σχεδιαστεί για να εισαγάγει τις έννοιες STEM σε παιδιά ηλικίας 6 έως 9 ετών, ενώ τους συναρπάζει μέσω των LEGO όπου τα γνωρίζουν και τα αγαπούν.

 

Τα τμήματα χωρίζονται σε ομάδες και διερευνούν ένα επιστημονικό πρόβλημα στον πραγματικό κόσμο όπως η ανακύκλωση, η ενέργεια, το ταξίδι του νερού κλπ. Στη συνέχεια, δημιουργούν μια αφίσα που απεικονίζει το ταξίδι τους στην ανακάλυψη.

 

Κατασκευάζουν επίσης ένα μηχανοκίνητο μοντέλο χρησιμοποιώντας LEGO κομμάτια. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι ομάδες μαθαίνουν για την ομαδική εργασία, τα θαύματα της επιστήμης και της τεχνολογίας και τις Βασικές Αξίες, που περιλαμβάνουν σεβασμό, ανταλλαγή και κριτική σκέψη. Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς, οι ομάδες συναντώνται στο FLL Jr. Expos για να παρουσιάσουν και να μοιραστούν τις ιδέες τους, καθώς επίσης να γιορτάσουν και να διασκεδάσουν!

bitLab Robotics Εκπαιδευτική Ρομποτική